Meditation

Välkommen att meditera en rogivande stund

Känner du dig stressad? Orolig? Behöver du varva ner? Prova en guidad meditation. Sätt dig ner i lugn och ro. Blunda. Andas. Vila. Meditation är en av åtta delar inom Lefterow-metoden. 

Spela videoklipp
Spela videoklipp

Tänk dig en lugnare tanke

Att bemästra sin tanke kräver träning och fokusering, om det ens är möjligt rent praktiskt är upp till diskussion men vi kan alltid lugna vår egen tanke med hjälp av meditation och andningsövningar.  Uppmärksamma dina tankar under dagen och lägg märke till vad du tänker på, vilka tankar du ofta upprepar och vilka känslor som detta medför.

När du tänker tankar som försvagar din mentala kraft och får dig att tappa energi, uppmärksamma dessa tankar extra noga så att du kan identifiera ditt ”tankedamm”. Många tankar är helt onödiga och bara resultatet av vår förmåga att upprepa rutiner så som att tänka på samma sak om och om igen.

Genom att uppmärksamma dina oroliga tankar kan du medvetet balansera dessa i tänkande stund.

Wellness fokus

Känner du att dina tankar är utom kontroll? Prova att upprepa ett styrkeord om och om igen. Hitta på dina egna.

  1. Jag får nu den styrka och energi som jag behöver.
  2. Jag vilar i dagen.
  3. Det är som det är. Det blir som det blir.

Självläkande meditation

Ibland kommer dagar då allt känns extra svårt. Kanske befinner du dig i en större utmaning, kris eller förändring. Kanske är det en dag då du känner dig ledsen och trött. Oavsett vad kan en mikrovila och guidad meditation göra stor skillnad.

Ibland kan du inte förändra allt rent praktiskt i stunden som är men du kan förändra din tanke och inställning på en sekund.

Sätt dig bekvämt eller lägg dig ner. Blunda. Fokusera på din andning. Lyssna och häng med.

Vill du meditera mera?  Du hittar hela vårt utbud av guidade meditationer i Wellness by Lefterow app. Prova gärna våra onlinekurser Meditationsvecka, Meditativ Skrivarkurs eller Livsbalans på 30 dagar. 

Dela det här:
Varukorg