Picture of Annette Lefterow

Annette Lefterow

Välkommen Annette Lefterows blogg, vlogg och podd om wellness som livsstil. Lefterow-metoden bygger på 8 vägar till hälsa och välbefinnande.

Wellnessvänner
Ladda ner Wellnessappen

Sov bättre med Wellness

Att vara så stressfri som möjligt under dagen lägger grunden för en bättre sömn. 

Problem att sova gott? Sover du oroligt? Kan man sova bättre med hjälp av wellness? Man kan inte bestämma hur man ska sova men man kan göra mycket för att kroppen ska vara i bättre sömnläge om man säger så 😉 Här får du några wellnesstips som fungerar för mig samt tre kvällsövningar. Rogivande yoga i sängen, en lugnande meditation och en avslappande ansiktsmassage.

Rör dig långsamt även när du har bråttom

Vi har en tendens att röra oss snabbare än vi behöver, dvs. vi skyndar oss även när vi egentligen inte behöver det så som exempel upp eller ner ur tunnelbanan, skyndar oss till och från lunchen och plötsligt är det ett faktum att vi hela tiden rör oss snabbare än vi behöver i vår vardag.

Ta en titt runt om dig själv nästa gång du handlar mat och observera hur alla rusar runt med sina matkorgar och matvagnar. Det är rena rama gatloppet i matbutikerna. Nutidens ”skynda på” samhälle skapar onödigt stress i en ändå så stressad värld. Rör dig således mer långsamt som en princip. Då menar jag inte att du ska gå runt i slowmotion men helt enkelt bara röra dig mer naturligt. Kanske kommer din hjärna att uppfatta att du är lugn och fin, sända mer stressfria signaler så du blir du mer avslappnad vare sig du tänker på det eller inte. Vem vet? Bara du!

Mikrowellness under dagen

Mikromediation. Ta korta pauser där du sätter dig lugnt till rätta, blundar och aktivt fokuserar på dina andetag medan du försöker att vila din tanke. Då skapar du en enkel rutin som ger dig själv utrymme att känna dig avkopplad mitt i en stressad och uppkopplad vardag. 

Mikroträning. Sätt en timer på 5 minuter. Gör enkla övningar eller varför inte dansa?! Det viktiga är inte vad du gör bara att du rör på dig! När jag föreläser brukar jag alltid skoja om hur hjärnan inte minns hur många minuter du har tränat, bara ATT du har tränat och startar belöningskänslan av att ha gjort något bra för dig själv. 

Massera dig själv

Ansikts- och huvudmassage likväl som fotmassage är både avslappande och rogivande på sängkanten. Visst är det skönt när någon masserar dig? Men nu är det dags att du blir din egen bästa wellnessmassör. Med regelbunden massageträning får du en rutin som hjälper dig att varva ner efter dagen.

Ordning och reda 

Det är min personliga övertygelse att vår hjärna ständigt är inställd på problemlösning. Ju mer oreda och kaos vi har i våra liv, desto mer aktiv blir den att hjälpa oss lösa det som ska lösas oavsett som det är dag eller natt! Det är därför viktigt att strukturera den kaos man har, planera för problemlösning och acceptera att man inte kan lösa allt i stunden där man är. Du blir lugnare om du planerar och hanterar din livssituation. Så länge du gör ditt bästa kan du inte begära mer av dig själv. Var din egen bästa vän, som alltid.

Harmoni skapas inte utifrån en perfekt livssituation. Harmoni är att vara ett med sig själv och acceptera sin situation, att ha förmågan att dämpa stress och låta kroppen återhämta sig dag för dag. Ta livet i dina händer, en dag i sänder och en natt i taget.

Sov lugnt. Dröm sött. Sov bättre!

Annette Lefterow

I min wellness app finns en egen del som heter Godnattwellness. Läs mer appen här!

Dela det här:

Mer wellness och inspiration

Varukorg