Picture of Annette Lefterow

Annette Lefterow

Välkommen Annette Lefterows blogg, vlogg och podd om wellness som livsstil. Lefterow-metoden bygger på 8 vägar till hälsa och välbefinnande.

Wellnessvänner
Ladda ner Wellnessappen

Städa bort din oro och stress

Städa

Storstäda dig till mer harmoni

Yoga och meditation i all ära men ibland kan en storstädning ta udden av den värsta oro och stress. Och visst får man en härlig känsla när man väl är klar med en storstädning?!

Så varför vänta på bättre dagar? Sätt fart. Storstäda redan idag! Fräscha upp ditt hem, lätta på dina tankar och låt hela dagen bli en skön förnyelse.  Ältar du många tankar som inte leder till något positivt? Tänk fram din inre dammsugare och rengör tankedammet i hjärnkontoret.

Så här kommer du igång!

Börja med en promenad för att ta udden av din stress

Ta en wellnesswalk. Promenera i minst 30-45 minuter för att få en rogivande effekt. Träna samtidigt din tanke att släppa taget om din oro, om blott för en kort promenad. Fokusera istället på en sund konversation med dig själv.

Ladda upp med en egenvårdande spabehandling 

Väl hemma från promenaden går du raskt vidare in i badrummet. Nu är det dags för en uppiggande dusch. Varva mellan varmt och kallt vatten (romersk hederlig spakultur). Massera din hårbotten medan du applicerar en hårinpackning. Blunda, slappna av och var din egen bästa massör.

Nu är du välförtjänt av en wellnesspaus

Svep in dig i en morgonrock. Njut av en fruktsmoothie. Mixa frukten du har hemma, t.ex. banan, mango och melon. Du får i dig mängdvis med vitaminer!

Nu är det dags att städmotionera

Planera din städning

Börja med att skriva en lista över allt du vill städa och fixa i hemmet som t.ex. att dammsuga och tvätta golven, putsa fönster och tvätta väggar, rengöra i badrummet och i köket, balkongen eller verandan.

Glöm inte att…

Rensa i kylen, skafferiet och frysen. Släng det som bara ligger där och tar upp plats. Gör plats för nytt. Putsa hyllorna. Gör rent.

Tips för att få mer städenergi

Lyssna på musik som får fart på din dansglädje och energi. Varför inte ta ett par danssteg på väg ut med sopporna!

Unna dig små pauser

Drick kokt vatten eller te som bidrar till utrensning och rening i kroppen. Ät en frukt eller två. Lägg dig ner och vila en kvart. Gör en guidad meditation. Njut av lugnet och den sköna känslan.

Städa fram lite extra slantar 

Rensa bland dina saker och kläder. Sälj det som du inte använder längre. På så sätt kan du samla ihop en extra liten bonuskassa som du kan använda för dina hälsoutgifter och inköp.

Tacka dig själv!

Avsluta dagens storstädning med mjuk och välgörande wellnessyoga. Njut av allt du har fått gjort för dig själv och ditt hem, rensat ut och förberett inför kommande dagar. Pyssla om dig med allt som får dig på gott humör. Läs favoritboken. Se en bra film. Ät en god och nyttig middag. Varför inte prova något från Wellnessköket? Koppla av. Sov tidigt. Sov gott.

Njut av ett väl genomfört städpass! 

Dela det här:

Mer wellness och inspiration

Varukorg